Тервел Пулеви надви американеца Дионардо Майнър с единодушно решение. Българинът изигра шест рунда

...
Тервел Пулеви надви американеца Дионардо Майнър с единодушно решение. Българинът изигра шест рунда
Коментари Харесай

Тервел млати янки в Коста Рика

Тервел Пулеви надделя американеца Дионардо Майнър с единодушно решение. Българинът изигра шест рунда на кръга в спортна зала „ Хангар “ в Коста Меса, Калифорния. Двама от тримата странични съдии не дадоха нито рунд за противника на медалиста от олимпийските игри в Лондон от 2012-а (59-54, 2х 60-53).

Първи рунд:  Двамата започнаха мача внимателно, по-късно обаче Тервел съумя да притисне на два пъти американеца на въжетата и да вкара комбинации от удари. С гонга българинът съумя да вкара и още един десен прав, само че не чист удар в главата на Майнър.

Втори рунд:  Майнър стартира добре, само че Тервел отговори с отлична офанзива. Двамата даже си размениха по няколко чисти удара. Тервел съумя да вкара ляво кроше в последните секунди, а по-късно приключи рунда с добра композиция, откакто самият той получи удари, само че това не му се отрази.

Трети рунд:  Американецът стартира с композиция и бързи удари в тялото на Тервел Пулев. Майнър бе притснат в ъгъла от българина, който засипа с удари съперника си. След това Тервел съумя да вкара и десен прав, а Майнър даже падна за първи нокдаун. Успя да се изправи, само че Тервел незабавно му се нахвърли с нова порция удари. Все отново Дионардо Майнър оцеля.

Четвърти рунд:  Майнър още веднъж бе притиснат на въжетата, Тервел вкара композиция, завършваща с десен прав, след което се отдръпна обратно. Българинът остана по-активен, даже откакто получи удар на собствен ред. Американецът обаче изглеждаше разтърсен и непрекъснато навеждаше рисково главата си. Предупреждение от рефера обаче нямаше. Този път последният удар в рунда бе за Майнър.

Пети рунд:  Дионардо Майнър стартира интензивно рунда, само че по-късно умората си сподели думата и Тервел натисна. Той съумя да вкара няколко комбинации, в това число в последните секунди. Американецът се разклати още веднъж, само че по този начин и не падна. За българина сериозен проблем имаше с лявото му рамо, като по време на рунда се появи огромна издутина в тази област.

Шести рунд:  Тервел стартира с чудесна офанзива с прецизен десен и ляв прав в главата на Майнър. Минута преди края на мача българският боксьор съумя да вкара още няколко крошета, само че Майнър още веднъж остана на крайници. 

Тервел Пулев приказва минути след триумфа си над Дионардо Майнър в Коста Меса, Калифорния.

„ Беше остроумен, дебнеше моментите. Радвам се, че хванах ритъма. Дори човек да не гледа съдийските карти, демонстрирах, че съм по-добрият. Не е от моята класа “, показа българинът на кръга.

„ Той по този начин играе и в другите му мачове, това е неговият жанр, не ни изненада. Получи тежки удари “, добави той.

„ Вие постоянно ме питате на ригна, аз за жалост нямам подготвен вид. Защо не един по-голям мач? “, сподели още Тервел.

„ Искам да му кажа да играе, както постоянно с цялостна душа и сърце за България и да направи един неповторим мач “, приключи българският боксьор.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР